zondag 14 oktober 2012

Dag 185: Puntige vleugeltjes

Op het basispatroon van een dubbelgevouwen vlindertje heb ik ook wat gevarieerd. Door bijvoorbeeld in de laatste toer een picot op de vleugeltjes te maken. Het is wel even opletten als je alleen op de bovenvleugels een picot wil maken, je begint namelijk met de ondervleugel rechts (zonder), dan 2 met (rechtsboven en de achterkant), 2 zonder (achterkant onder), 2 met (linkervleugel achter en voor) en eindigt met 1 zonder. Een picot kun je ook op verschillende manieren maken, ik haak 3 lossen en een halve vaste in de beginsteek.

vrijdag 12 oktober 2012

Dag 184: bont zandoogje

Het mooie oktoberweer zorgt nog voor een enkele tuinbezoeker. Dit bont zandoogje bleef lang genoeg zitten op de uitgebloeide hortensia's.
Om de oogjes na te haken zal nog een klus zijn, al ben ik toevallig bezig met een bolero in de juiste kleuren...

woensdag 10 oktober 2012

Dag 183: inspiratie

Meestal haak ik een vlinder met een kleurtje wat me op dat moment uitkomt, je hebt maar een paar meter nodig en mijn laden puilen uit. Maar ik ben wel op zoek naar meer inspiratie. Op Pinterest kwam ik deze geweldig mooie verzameling fleurige vlinders tegen. Helaas werkt de link niet, maar dat mag de pret niet drukken (eigenlijk moet je door het klikken op een foto in Pinterest uitkomen op de plek waar die foto in een blog of op Flickr of op een website staat). Genoeg inspiratie dus voor weer een paar mooie gehaakte vlinders... waar zijn mijn bolletjes? (wat ik verder nog haak zo tussendoor is te volgen op mijn haakblog).

woensdag 3 oktober 2012

Dag 182: Blauwtje?

Dit is de eerste vlinder die ik haakte, ooit voor het boekje Heerlijk lente in de Zump. Ik heb er echt mee zitten puzzelen, om de kleuren precies goed te krijgen voor een blauwtje en om de vlinder in een karakteristieke houding (met opgevouwen vleugels) te kunnen haken. Ik werd er een beetje moedeloos van. Het allergrappigste was dat ik voor iets anders in een knutselwinkel was, daar een bolletje meenam en er een patroontje bij kreeg: van een vlinder. Dat is de versie die 'ergens' van internet komt en waar ik er inmiddels heel erg veel van gehaakt heb. Maar, als ik zo terugkijk ben ik ook wel een beetje trots op dit blauwtje met gevouwen vleugels (de volgende keer zal ik de blauwe variant laten zien).